Werkplekken ervaren en ontdekken met VR Works

VR Works biedt werkzoekenden een kijkje op de werkvloer, bij tientallen mogelijke werkplekken. Met behulp van virtual reality video’s ervaren ze laagdrempelig hoe het is om bijvoorbeeld schilder, zorgmedewerker of orderpicker te zijn.

Afstand tussen werkzoekenden en arbeidsmarkt verkleinen

Het vinden van passend werk is niet voor iedereen even makkelijk. Solliciteren kan spannend en stressvol zijn. De werkzoekende heeft bijvoorbeeld lang niet gewerkt, nog geen ervaring op de Nederlandse arbeidsmarkt, of weet niet welk werk leuk en passend is. Dit maakt het voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt vaak moeilijker om in actie te komen en gericht te solliciteren. VR Works verkleint die afstand.

Laagdrempelige oriëntatie op de arbeidsmarkt

Met VR Works oriënteren werkzoekenden zich met behulp van virtual reality op de arbeidsmarkt. En bezoeken virtueel één of meerdere bedrijven. Zo ervaren ze op een laagdrempelige manier hoe het is om schilder, zorgmedewerker of orderpicker te zijn.

Tientallen VR-video’s voor praktische beroepen

Werkzoekenden kunnen kiezen uit een database van tientallen VR-films van praktische beroepen, waar vraag naar is. Op hun eigen tempo nemen ze een kijkje op de werkvloer in verschillende branches. De 360-gradenfilms geven een goed beeld van de werkomgeving, en de leuke en de minder leuke kanten van het vak.

Wat is VR Works?

VR Works biedt werkzoekenden met behulp van virtual reality een kijkje bij tientallen mogelijke werkplekken. Werkzoekenden bezoeken de bedrijven virtueel. Door de verschillende 360-gradenfilms krijgen cliënten een goed beeld van mogelijke werkomgevingen en de verschillende aspecten van het betreffende werk.

De voordelen van VR Works

Laagdrempelig en efficiënt: Werkzoekenden kunnen op een toegankelijke en gemakkelijke manier verschillende beroepen en werkplekken ontdekken.

Virtuele ervaring: Door de inzet van virtual reality kunnen werkzoekenden de omgeving en het werk echt ervaren.

Geeft zelfvertrouwen: De VR-films helpen werkzoekenden om op eigen tempo een werkomgeving te leren kennen. Eventuele spanning wordt hierdoor verlaagd en het zelfvertrouwen groeit.

Positieve leerervaring: Werkzoekenden ervaren het gebruik van VR Works als een leuke activiteit en voelen zich serieus genomen. Dat geeft constructieve energie voor het sollicitatieproces.

Geschikt om te implementeren in bestaand proces: VR Works is een doeltreffend hulpmiddel, dat kan worden geïmplementeerd in het bestaande proces om werkzoekenden 1-op-1 te begeleiden.

Ontwikkeling van VR Works

Status: afgerond en geïmplementeerd

VR Works is volledig doorontwikkeld en getest (TNO rapport is beschikbaar), en wordt gebruikt bij meerdere maatschappelijke organisaties zoals UWV, diverse sociale diensten van gemeenten en meerdere scholen.

Voor het beste resultaat raden we aan om VR Works goed te borgen in het primaire proces bij de begeleiding van werkzoekenden.

Wat kost het?

In het eerste jaar schaf je voor € 2.435,- (excl. btw) de hardware aan, bestaande uit VR-brillen, een koffer en een tablet.

De jaarlijkse kosten bedragen daarna € 3000,- (excl. btw), bestaande uit € 1000,- voor (ongelimiteerde) licenties, € 1000,- voor development en € 1000,- voor support.

Wat levert het op?

  • Werkzoekenden krijgen meer zelfvertrouwen en ervaren plezier.
  • Werkzoekenden leren over verschillende beroepen. Na het bekijken van een film weet 90% van hen meer over het beroep dan voorheen.
  • De inzet van VR-films zorgt voor meer gefocust en gerichter zoekgedrag naar (betaald) werk.
Wil je VR Works zelf ervaren? Vraag een demo aan

Ze kunnen een dagje virtueel meelopen met stratenmakers, draaien een avond mee in de keuken van een restaurant of zien bijvoorbeeld hoe het is om in een heftruck te rijden. Via een eenvoudig te bedienen Virtual Reality interface kan de cliënt zelfstandig op zoek gaan naar een passende werkplek.

Klaas NagelCEO & Business Development

Elke 360 graden video geeft een realistische indruk van de werkzaamheden.

Cyril de VroomFounder bij Wij Doen Dingen

De Virtual Reality applicatie verbindt met het internet en is eenvoudig te updaten, zodat alle VR brillen met een druk op de knop voorzien worden van de nieuwste video’s! De 360 graden video’s worden ingeladen vanuit de Cloud.

Lex van RossumManaging Director bij Wij Weten Dingen

Cliënten kunnen een dag virtueel meelopen op een mogelijke werkplek om een passende match te vinden.

Jesper van der MeerPlaatjes- en praatjesmaker

Wil jij jouw organisatie naar een hoger en inclusiever niveau tillen?